Zobrazit přihlášovací formulář

Aktivity s dětmi

Přidat návod
(návod si oblíbilo 62 návštěvníků)

stoleček na kreslení do auta

0.0
stoleček na kreslení do auta

Postup

Zabavila jsem děti a navíc jsem získala praktického pomocníka na cesty - stoleček na kreslení do auta, lze ale využít i pro malého marůdka, nebo jen tak. Je doslova za pár korun, protože v podstatě vše najdete běžně doma a nic Vás nebude stát. Takže potřebovala jsem krabici papírovou (já ji mám z Lidlu) od ovoce, ruličky od toaletního papíru, pak třeba dvě krabičky od zápalek, kolíčky na prádlo, pár obrázků z časopisů (Hanna Montana je myslím vystřižená z papírového obalu z povlečení) - prostě věci, co dům dal. Dále pak tavičku, tempery, nebo zbytky barev ve spreji. No a hlavně dobrou náladu a hodně fantazie. První stoleček jsem nejprve lepila, pak barvila, druhý nejprve barvila a pak lepila, první varianta mi přišla snažší. Takže doporučuji vše nejprve nalepit, pak obarvi. Kolíčky na prádlo jsem použila na přichycení papíru, aby se v zatáčce dětem nehýbal, ale mohou mít i dekorativní funkci. Roličky od toaleťáku zase jako stojánek na pastelky. Můžete použít ale klidně i kelímky od jogurty, tvarohu, sýrů apod.

udělali jsme zatím "jen" tři - pro Kačenku a Lucinku a neteř Elišku, každá má trochu jiný a se svým jménem, stále mne napadají další vychytávky, co by to chtělo ještě udělat :-)

:-)

děti tím skutečně zabavíte na dlouhou dobu, doporučuji koupit aršík samolepek nebo nalepovací "drahokamy", děti se už pak s dekorováním vyřádí. ráda bych vyrobila synovcům se silnicí a auty, dopravními značkami, nalepit tam pár víček od pet lahví a nakreslit jako displey nebo budíky ...... druhý možná s hvězdnou oblohou, planetami, roboty, raketou.

Návody mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k návodu

anamor.l 26. 6. 2012, 22:49
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) super nápad, budu vyrábět, abych děti zabavila na dlouhé cestě. Díky (L)
Pajos2 29. 12. 2010, 21:07
Skvělý nápad! Děkuji za inspiraci! :-) Iva
Sisla 15. 4. 2010, 23:06
to je naprosto SUPER napad, dekujeme moc za inspiraci. Resime jak zabavit deti na ceste k babicce (400km) a toto je opravdu uplne uzasne Silvie
muchlanek 17. 2. 2010, 17:08
Super nápad!! (Y) (Y) (Y) a udělat šuflíčky na omalovánky, kartičky s obrázky, podle paní Gabrieli, které si děti můžou cestou vyrobit sami :-) My dávali malýmu, když byl nemocný ministoleček na postel, ale tohle je lepší i do auta (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Elemka 17. 2. 2010, 10:56
dobry napad ,)
Amiska 11. 2. 2010, 10:02
super nápad (Y) (Y)
Marci75 11. 2. 2010, 9:50
Mooooc se mi to líbí (flower)
Madec 11. 2. 2010, 9:06
Výborný nápad (Y) ale nejsou ty vztyčené tužky v autě nebezpečné *-)
přeslice 12. 2. 2010, 11:29
@Madec pokud je dítě připoutané v autosedačce, tak ho při prudkém zabrždění zachytí pásy, toť tedy můj názor, zatím v autě ještě není stoleček vyzkoušený, teprve bude zkušební jízda v sobotu, holky už vědí, že v žádném případě do auta nesmí nosit nůžky, teď mají na fotce ve stolečku pastelky nové, než bude sobota, tak už budou dost ořezané ;-) no a není nic snažšího než dát vyšší obal na tužky třeba od potravinářské folie *-) nebo používat jen pro marůdky do postele (F)
mami 28. 6. 2012, 22:39
@přeslice Holky, tady nejde vůbec o prudké zabrždění.... :-S třeba když se auto převrátí nebo "kutálí" - příkop a podobně, vše co není připoutané (osoby) letí a může Vás zranit či zabít. Dostat jen plnou láhví vody do spánku při nehodě.....nedej bože ostré tužky, ale voskovky jsou v pohodě.... jinak hezký nápad, šikulenka...
Marci75 11. 2. 2010, 9:49
@Madec tak to by mě nenapadlo :-$, tak je třeba na cestu autem vyměňte za voskovky :-$
přeslice 12. 2. 2010, 11:30
@Marci75 manžel to říkal, hned jak viděl stoleček, ale dle mého při prudkém zabrždění zachytí děti pás, nejspíš by i padnul stoleček na zem, určitě jsou mnohem více nebezpečné věci v autě, nad kterými se nepozastavujem, ale naprosto s vámi souhlasím, že je raději se nebezpečí vyhýbat :-$
raja4 10. 2. 2010, 20:42
Super nápad (Y) (Y) (Y) budeme se inspirovat (hello)
oasisek 10. 2. 2010, 19:15
Tak už máme hotovo (Y). Děti jsou nadšené a stále kreslí. Akorát jak dcerka začala malovat, tak se jí hned zlomila tuha a už bylo "mamiiii", kam to mám dát. Tak jsme tam přidělali ještě jednu krabičku od zápalek. Hodila do ní zlomenou tuhu a zavřela. Po malování jsme vnitřek krabičky vytáhli a vyprázdnily do koše. Taky jsme měli jen krabici od bazénu (uzavřená) - boční otevírání. Děti to hned využily jako zásobník na čisté papíry :-)
Babulka1 10. 2. 2010, 12:54
(Y)Super nápad!!! (clamp)
banaj 9. 2. 2010, 21:49
(clamp) (clamp) (clamp)No to je teda něco, fakt skvělej nápad, hned zítra jdu pro krabice,roliček máme dost.DÍKY (Y) (Y) (Y)
SilvieK 9. 2. 2010, 16:25
supeer (Y) jdu pro krabice
danca81 9. 2. 2010, 13:42
skvělý nápad (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
Leonie 9. 2. 2010, 13:12
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
andreakrejcik 9. 2. 2010, 13:06
(clamp) bezva nápad
kalafunka3 9. 2. 2010, 9:48
super (clamp) dcerku čeká delší pobyt v nemocnici, myslím, že se to bude hodit. Jen se mi nechce to natírat, tak to polepím samolepicí tapetou. tak já jdu vymotat ty hajzláky, ruličky teď momentálně nemam a čekat se mi nechce, :-@
přeslice 9. 2. 2010, 11:22
@kalafunka3 tak tam nalepte kelímek od jogurtu (Y) polepit můžete i plastovým prostíráním, balicím papírem atd. Brala jsem nejlevnější variantu, kdyby se nepovedlo, aby nebyla škoda ;-) ale holky si moc rády malují v posteli, ani nemusí být nemocné, pořád tam tahají knížky. Měli jsme ten servírovací stolek do postele, ale byl z tenkého plastu a cca 20let starý, takže už je chudák v pánu, za nový 300 kč krát dvě děti, se mi dát nechtělo, takhle když se omrzí, tak zrecyklujem ;-) a uděláme nový (Y) udělala bych příště i šuplíčky třeba z krabiček od sirek, více přihrádek, do kterých si mohou schovat drobnosti. Také mne napadlo, že máme spousty hraček z kinder vajíček, které v podstatě na nic nejsou, tak bych je přilepila přímo na krabici jako dekoraci. Můžete si udělat ze stolečku i herní desku a hrát nějakou cestovní hru, třeba z víček od petek udělat člověče nezlob se (Y) dámu ......
oasisek 9. 2. 2010, 9:23
(Y) moc hezký nápad. (clamp) (clamp) (clamp) jen se chci zeptat, nemáte problém s dětma, jak se v autě dívají na ten papír a kreslí, že je jim špatně? To by u nás asi byl stoleček za chvíli obhozený :-$, ale určitě si ho uděláme na doma, do postele když jsou marod... to je opravu moc pěkný nápad. Díky za něj (L)
přeslice 9. 2. 2010, 11:19
@oasisek kinetozou fakt netrpí, spíše naopak, malá když se začne moc soustředit na jízdu, tak pak brečí, že je jí špatně, dokud hrajem a soutěžíme, tak je to v pohodě, hlavně musí být neustálý přísun podnětů a odměn ;-) já spotřebuji za cca 2hodinovou jízdu pro každou dva aršíky samolepek a jeden pytlík bonbonů + něco málo dalšího, třeba kinder vajíčko, omalovánky atd. ale jim stačí i výrobky jiných dětí, když udělám například strašáčky z vlny atd.
Viko 9. 2. 2010, 8:49
(Y) (Y) (Y)
přeslice 9. 2. 2010, 7:53
u nás se celou cestu autem hrají soutěže a hry, neb děti moc cestování nemají v lásce, stoleček bude na soutěžení ideální a zároveň si procvičí i další věci. Cestou jim dávám otázky a za ně si lepí samolepky na papír nebo dostávají drobné bonbony. Začínáme vždy stejnou otázkou, jak se jmenují, kde bydlí a kam jedou. Pak pokračujem dle nálady a směru cesty, většinou se ptám i na jména babiček a a dědečků, jejich povolání, jména a povolání rodičů, pak třeba počítají anglicky, řeknou 5 listnatých stromů, ovoce, zelenina, dopravní prostředky, barvy anglicky, básničku, písničku ......... variant je hodně. No a také hrajeme hru Už tam budem? je to kovový kufřík s kartičkami velikosti kvarteta, kde jsou různé obrázky, které děti hledají venku za jízdy - třeba komín, auto s řidičem v brýlích, stopku, drátěný plot apod. Vše je obodované, když věc zahlédnou, berou si další kartičku. Koupeno za cca 250 kč v pompu, také doporučuji (Y) Cesty autem se Vám pak stanou příjemnou chvilkou a ne stresem ;-)

Podobné návody

Vybrané nabídky

Kategorie